O nama


KMF BOR 2009. (Stoje (s leva na desno): Igor Milosavljević, Milivoj Đenadić, Darko Todorović, Nikola Nakić i Igor Obretković; Čuče (s leva na desno): Milan Lazić, Nikola Mitić, Dalibor Đenadić, Aleksandar Veljković, Ivan Rajić i Ante Gardun )

Kada su šestorica mladih Borana odlučili da započnu biznis radeći osiguranje, nisu ni slutili da će ih samo jedan kraći razgovor odvesti u profesionalne vode takmičenja u malom fudbalu. Igor Obretković, Milivoj i Dalibor Đenadić, Igor Zlatković, Darko Todorović i Daniel Mertić, danas čine okosnicu „KMF Bor, člana druge lige Srbije u malom fudbalu.

„Razgovor o osnivanju kluba započeli smo 2009. godine sasvim slučajno, prilikom susreta sa borskim sportskim radnikom Zoranom Stojićem, dugogodišnjim članom “Sportskog Saveza Bor” i selektorom “Bodibilding Saveza Srbije”. Trebalo je da dogovorimo neke aktivnosti o osiguranju, ali priča je nenadano otišla u drugom pravcu“, započinje priču o klubu fudbaler Dalibor Đenadić, inače asistent na Tehničkom fakultetu u Boru.

Znajući da svi redovno igraju mali fudbal i da ih zeleni teren ne interesuje, Stojić im je, kao organizator Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, predložio da osnuju klub. Tada je priča o osiguralju otišla u drugi plan, i stvoren je „Futsal klub Bor”, najuspešnija borska ekipa u malom fudbalu.

Skupština kluba je održana 17. avgusta prošle godine i za samo dva meseca stigli su od amatera do neke vrste profesionalaca.

„Postali smo prvi „futsal” klub u Timočkoj Krajini i takmičari lige Srbijs, sa ponosom ističe Đenadić.

Svi oni, ranije su igrali u klubu „Servis Bogdanović“ osvojivši sve opštinske turnire. Pod tim nazivom, 2005. godine su trijumfovali na gradskom turniru „Borsko leto 2005″, a kako su se manjali sponzori, tako je ova šestorka menjala ime. Pod imenom „TD Market“, isti turnir osvojili i dve godine kasnije.

„Danas smo potpuno posvećeni malom fudbalu, koga igramo po pravilima koja važe u profesionalnim evropskim i svetskim ligama”, kaže Đenadić, i obećava trofeje gradu.

Nakon prvog dela lige i posle samo jedne sezons takmičenja, KMF Bor se nalazi na sredini tabele. Troškove takmičenja ovi momci snose sami, ali su i pod tim okolnostima uspeli da savladaju dve niške ekipe Vintersport i Ekonomist.

S.Trifunović, Borski problem, 203. broj, 9.strana

Advertisements

2 Responses

  1. sve najlepse

    • Fala, fala, Stefo!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: